laupäev, 29. jaanuar 2011

Hernepüreesupp tšilli, vahukoore ja peekoniga

See on nüüd selline supp, kus kõik komponendid peale herneste ja puljongi on väljavahetatavad. Ehk siis kui herneid on, siis võib pea ükskõik mis juurviljadega teha. Kartuli kogusega tasub olla ettevaatlik, sest kui kartul domineerib, siis saumikseriga püreestades võib supist liimimass saada.
Seekordne supp koosnes järgmistest komponentidest (4-le):
u 1-1,5l puljongit (alguses vähem panna ja pärast kui supp liiga tummine võib juurde lisada)
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
2 kartulit
4 porgandit
1 porru
4-5 varsselleri vart
1 värske tšillikaun
400 g külmutatud herneid
30g võid
200ml vahukoort
3sl sidrunimahla
1 sl värsket ingverit
1sl suhkrut
4-6 suitsupeekoni riba

Pane u 1l vett koos kartulitega keema. Samal ajal prae kergelt võis sibul ja küüslauk. Lisa riivitud või hakitud juurviljad ja tšilli. Kui väga teravat ei talu, siis võib ilma tšillita ka. Prae kergelt läbi ja lisa supile (vesi ja kartul). Keeda 10-15 min kuni kartul ja muud juurikad pehmed. Lisa sidrunimahl, suhkur, hakitud ingver,  puljongikuubikud, vahukoor ja herned. Lase keema ja keeda tasasel tulel 3-4 minutit. Samal ajal prae peekoniribad krõbedaks ja aseta salfakale kuivama. Püreesta supp ja serveeri koos supile õrnalt asetatud peekoniribadega. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar