pühapäev, 30. jaanuar 2011

Suitsukala salat

Tegemist on ühe väga maitsva salatiga. Valmistamine on väga lihtne ja ebaõnnestumise variante väga pole. 
Seekord tegin päris Värska suitsuahvenaga (tänu Afratile) aga eelmine kord oli kalaline hoopis purgist võetud tuunikala, nii et igasugune mittetoores kala sobib siia hästi.
Vaja läheb (2-4 inimese kerge eine):
4 keedetud muna
200g suitsukala või tuunikala konservi
2 sibulat
100g majoneesi
100g hapukoort
soola, pipart

Puhasta kala ja rebi käsitsi suupärased tükid.
Keeda munad kõvaks ja haki salatisse, sama sibulaga. Sibul võiks olla eriti peeneks hakitud, ma kasutasin saumikseri hakkimisagregaati ja see tegi oma töö väga hästi. Liiga pikalt ei tohi  suristada, läheb pudruks. 
Lisa majonees, hapukoor, soola ja pipart ja lase salatil 10min seista, siis jõuavad maitsed seguneda. Süüa supilusikaga otse kausist või siis äärmisel juhul röstsaia pealt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar