reede, 11. märts 2011

Vahvlid koostöös vanameistri Esta-2-ga

Kes mäletab, see üldjuhul heldib vana head nõukogudeaegset vahvlimasinat nähes. Veel paremad on selle aparaadiga valminud ruudulised maiused. Retsepte on palju ja nii nagu pannkookidega ei saa ma ka vahvlite puhul kindlat soovitust anda. Kõige olulisemad komponendid on või, jahu, suhkur ja munad. Piima võib panna, samas võib asendada veega. Komponentide vahekorra võite ise otsustada.


Siinkohal lisan oma seekordse toorainete vahekorra:
- 3 muna
- 100-150g sulavõid
- 100g suhkrut
- 200g jahu
- 50-100g piima või vett

Munad vahustada suhkruga, lisada sulavõi ja siis niipalju jahu, et tekiks selline pigem paks taigen, piima või vett lisada hiljem tunde järgi. Taigen võiks olla sellise paksusega, et lusikas peaaegu püsti seisma jääb.
Taignal soovitatakse enne küpsetamist 30 min seista lasta, mul pole kunagi sellist aega olnud.
Valminud vahvlid keerata kohe torbikuks või siis jätta üksteisest eraldi tahenema. Kui vahvlid üksteise peale asetada, siis jäävad need pehmed.
Erilise maitsenaudingu saamiseks soovitan enne söömist kondentspiima peale määrida :)

3 kommentaari:

  1. Ohhh mul tuli nostalgia. Kahjuks kunagi läks meil oma rikki ja siiani nutan seda taga :(. Selline masina olemasolu ja omamine teeb lausa kadedaks.

    VastaKustuta
  2. Sellist masinat ei tohigi kodus omada, see peab vedelema kuskil suvilanurgas, et siis korra või paar aastas delikatessretrot endale lubada.

    VastaKustuta