pühapäev, 15. august 2010

Sinimerekarbid kooreses veinikastmes

See on puhas klassika. Sisefillee, pardirinna, risoto, borži, tseesari salati ja pardimaksa kõrval üks absoluutseid lemmikuid, tegelikult on neid lemmikuid pigem veel :)


Koostisosad (antud retsept napilt kahele):

1 kg värskeid sinimerekarpe (üldjuhul saab neid neljapäeviti Stokist või Rimist)
1 klaas valget veini

punt värsket tüümiani
2-3 šalottsibulat
250ml vahukoort
50g võid
1 värske chillikaun
2-3 küüslauguküünt
1 chiabatta


Värskete karpidega tuleb delikaatselt ümber käia. Pese karbid jääkülma vee all ja toimi järgmiselt:
- kinnised karbid on edasiseks kokkamiseks valmis
- poolkinnised ja katkised karbid tuleb peale pesemist lauaäärele panna ja peale mõningast ootamist koputa neile noaga peale. Kui mingitki elumärki näitavad (tõmbuvad imevähe kokku), siis sobivad. Kui elumärki ei näita, siis tuleb need ära visata :(.

Võta suurem kastrul ja lase vein koos nööriga kokkuseotud tüümianiga (siis on seda lihtsam enne söömist eemaldada) keema. Lisa karbid ja keeda 3-4 minutit.

Samal ajal prae pannil või, küüslauk, hakitud chilli ja sibulad klaasjaks ning lisa vahukoor. Koort ei tasu päris keema lasta ja kui segu kuumutatud, siis vala see karpidele peale. Proovi eemaldada tüümianinutsak ja auruta veel paar minutit samal ajal karpe kergel kastmega läbi segades.


Ära söö karpe, mis pole lahti läinud. Chiabatta sobib oivaliselt koore-veini sisse kastmiseks.





1 kommentaar: