pühapäev, 26. detsember 2010

Ahjulammas punase veini kastmes

Seekord tahtsin midagi lihtsat teha. Ainuke konks, et seda toitu tehes on vaja 3 tundi aega. Liha aeglane küpsetamine tasub ennast ära ja samal ajal saab veine degusteerida  ja muud toidud ette valmistada. Nagu näha jõudis fotograaf liiga hilja kohale.

Materjalid (6-8 sööjale):
2kg kondiga lambakooti (osta turult)
1,5kg sibulat
500ml punast veini
punt rosmariini, tüümiani ja peterselli
soola, pipart
õli küpsetamiseks

Ahi keera 160C peale ja pane valmis suur sügavapõhjaline kaanega küpsetuspott. Kunagi olid popid malmist ovaalse kujuga ahjuvormid. Siinolev liha sai valmistatud kaanega klaasist vormis.

Enne ahjupanekut tuleb liha pruunistada. Kuna 2kg koot on päris pirakas, võib selle enne pooleks lõigata/raiuda (kui ahjuvormi ära mahub, siis ei pea poolitama) . Kondi saab pooleks kui noale haamri või mõne tugevama asjaga paar lööki anda. Kindlasti tuleb ära korjata lahtised luutükid.

Hõõru liha kokku soola ja pipraga, aja tavaline suur preapann hästi kuumaks, lisa praadimiseks õli ja pruunista kooti igalt küljelt nii, et oleks pruun. Aseta pruunistatud liha kõrvale.
Samal pannil (liha praadimisest jäänud õli jäta pannile) pruunista viilutatud sibul ja osa rosmariinist. 
Sega sibulad ülejäänud rohelisega ja aseta ahjuvormi põhja lihale nö padjaks. Kõige peale liha, lisa vein, kata kaanega ja jäta kolmeks tunniks ahju.

Liha kõrvale sobib hästi kartuli-juurviljapüree ja magus šmooritud hapukapsas.


1 kommentaar:

  1. Gambling in Las Vegas (NV) - MapYRO
    Directions to Gambling in Las 원주 출장안마 Vegas (NV) with 화성 출장샵 MapYRO. Located in Paradise Village, Gambling has been an upper 남양주 출장마사지 echelon for Las Vegas casinos 통영 출장마사지 since 공주 출장안마 the

    VastaKustuta